Sibian.ro

29 Nov, 2008

West Side Story

Posted by: Sibian.ro In: De-ale mele|Hai sa emigram|Romani in Romania|Sibiu

Pe vremea când încă se turnau betoanele pe stradă şi copiii umblau cu cheia de gât,  România facea nişte meciuri decente pe la campionatele mondiale din Italia şi America. Probabil că urmare a acestor performanţe, spatele blocului era împânzit de bări, fiecare perfect capabilă să gazduiască o trupă de juniori pentro o victorie sau o nemţească. Visul oricarui puştan de vârsta mea, era să prindă echipa blocului 4, şi să joace într-unul dintre eternele derby-uri ale cartierului. Cât despre mine, am rămas mereu o tânără speranţă a blocului, care n-a confirmat niciodată.

De fapt bările au fost acolo de când mă ştiu; noi credeam că au fost puse acolo de nişte fotbalişti care-au ajutat la construirea blocurilor, însă în spatele poveştii cu aparaţia lor, se afla un adevăr mult mai întunecat.

Ultimele raze de soare luminau câţiva nori dinspre Păltiniş, desenând un peisaj în ton cu persanul ce mă privea drept în ochi. În timp ce încercam să-l îmblânzesc, cu lovituri moi de pianist amator, senatorul meu, cu ochelarii lui finuţi de politician finuţ mă priveşte părinteşte: “Fiule, mai bine te ţineai de şcoală!”.

PS: Nu uitaţi sâmbată v-aştept la “BadOrGood, primul portret“, acolo unde fotografii profesionişti se întâlnesc cu bătătorii de covoare amatori.

Tags: ,

4 Responses to "West Side Story"

1 | Mihai

December 2nd, 2008 at 4:52 pm

Avatar

hehe, la o uitatura nu tocmai atenta peste fotografia asta am crezut ca e un bobby care bate covoare in strand. + ca in taguri aveai pus si hai sa emigram… hehe, un politist britanic pe malurile cibinului, batand… speechless

iar sambata, daca nu ma vor fura niculaii familiei la petreceri de mos, sa ai tu vin fiert destul :))

ps: semnat – un spectator profesionist :D

2 | Sibian.ro

December 2nd, 2008 at 5:07 pm

Avatar

Vezi ca bobby din imagine e ruda cu tine şi el, şi e bătător profesionist.

Te-aştept sâmbătă, dar vinul nu cred că o să fie fiert, da tot bun!

3 | Alex

December 16th, 2008 at 5:04 pm

Avatar

O bara, doua bare, domnu’ inginer :P

4 | Sibian.ro

December 16th, 2008 at 5:23 pm

Avatar

mai bine faceam şi io o jurnalistică de doamne-ajuta decât 5 ani jumate de politehnică trasă de păr – măcar învăţam să scriu bine româneşte

Comentariu de la