Sibian.ro

21 Sep, 2008

Turismul în creştere, e în scădere

Posted by: Sibian.ro In: Sibiu

După ce am prevăzut criză sub-prime, înfrăngerea Rapidului şi a lu Dinamo în UEFA, a venit iar momentul să zic Duuuuuh.

Era destul de clar că ritmul ameţitor în care s-au construit hoteluri cu alură de zgârâie-branză zgârâie-nori şi pensiuni prin Sibiu şi împrejurimi, avea să ducă la momentul când oferta de locuri de cazare e mai mare decât cererea. Că deh, nu e toată ziua Festivalul de Teatru, şi Julio Iglesias era clar că o să se plictisească odată şi-odată de frumoasele  Sibiului.

Ca la prima ninsoare din Decembrie, ne prefacem luaţi prin surprindere, şi ne alarmăm cum ştim mai bine: în articolul de vineri din Sibianul aflăm că turismul în Sibiu a scăzut cu 23% faţă de anul trecut, asta pt. că nu avem “pic de marketing”. Pe lângă tonul apocaliptic “în spiritul vremurilor” al articolului, îmi mai arată, dacă mai era cazul, că 2 oameni se pot uita la un număr şi să înţeleagă lucrurile perfect pe dos, fără să fie politicieni.

Nu ştiu cum văd mai-marii judeţului problema, dar dacă gândesc ca şi mine, o scădere cu 23% a numărului de turişti faţă de anul trecut, e fără doar şi poate un succes, şi pun pariu dacă o să aibe cineva curiozitatea să pună în balanţă investiţii marketing / profituri turism pe 2007 / 2008 o să iasă nişte numere şi mai interesante, decât un 23 % scos pe grabă, de nişte proprietari de hoteluri aduşi în sfârşit cu picioarele pe pământ.

Deşi articolul face la un moment dat nişte observaţii în legătură cu turismul, ca fiind sub previziuni, nu se notează despre ce previziuni ar fi vorba, sau de cine au fost făcute acestea …

În rest, ce să zic, mie să-mi fie bine: concurenţa mai mare pe capu de turist o să însemne mai mulţi bani bagăţi în marketing şi probabil tarife ceva mai mici la cazare.

Tags: ,

3 Responses to "Turismul în creştere, e în scădere"

1 | razvan pop

September 21st, 2008 at 7:47 pm

Avatar

ai perfecta drepatate. aceasta este marea provocare a noii administratii locale si nationale dpdv al sibienilor. impamantenirea ideii sub care s-a dezvoltat anul 2007.

2 | Sibian.ro

September 21st, 2008 at 8:48 pm

Avatar

Deci, iată că doi oameni se pot uita la un număr şi să vadă acelaşi lucru, deşi unul e politician :)

3 | sery

September 22nd, 2008 at 10:10 pm

Avatar

Anul trecut au fost o gramada de evenimente cu nu mai putini de 23% din numarul care lipseste anul acesta din cifrele pe turism – invitati, parteneri, cei care faceau spectacolele, bagareti-in-seama de pe la protocoale, samd. Toti pe banii… Ei? Anul acesta se numara mai real.

Comentariu de la