Sibian.ro

30 Sep, 2008

Cerere în căsătorie

Posted by: Sibian.ro In: Sibiu

Duminică seara am servit o porţie de cultură “uşurică” la Radu Stanca, cu pieasa “Cerere în căsătorie” pusă în scenă de regizorul croat Robert Raponja, deja de mai bine de 3 ani la Sibiu. Deşi a durat ceva mai puţin de o oră pot spune că nu-mi pare rău că nu m-am uitat la CS Otopeni – Gaz Metan Medias.

Ofelia Popii, câştigătoarea premiului Uniter de anul acesta pentru cea mai bună actriţă, pare să fie peste tot – cel puţin când merg eu la teatru; nu ştiu de unde are atâta energie, probabil foloseşte baterii din alea de iepuraşi de pluş. Actorii din Sibiu par nişte oameni orchestră, joacă într-o gramadă de piese, cântă, dansează fac cascadorii şi se pare mai au timp să căştige şi premii sau să joace în filme. Sunt curios cum arată vieţile lor personale … În rest o piesă făinuţă, clasică (Cehov) genul la care ţi-ai duce şi copiii, bunicii şi părinţii bugetari.

Actori: +++ mai degrabă o comedie fizică, rolurile au fost, după părerea mea de profan, mai puţin solicitante din punct de vedere dramatic

Poveste: ++ uşurica, nu e cazul să petreci 2 săptămâni în bibliotecă ca să-ţi dai seama ce se-ntamplă

Nuditate: + pt decolteul generos al Nataliei

Copii, ce-am învăţat azi, la teatru: Nimicurile de zi cu zi (cum ar fi pământul, vânatoarea, fotbalul), ne distrag atenţia de la lucrurile cu adevarat importante în viaţă (cum ar fi să te căsătoreşti sau să scri pe blog). Părinţii se chinuie o viaţă-ntreagă să ne vadă la locul nostru, până mor, iar când o fac noi suntem preocupaţi de aceleaşi nimicuri.

M-aş mai duce o dată?: da, când se joacă returul, la Mediaş

Sursa foto:  “Teatrul National Radu Stanca

No Responses to "Cerere în căsătorie"

Comentariu de la