Sibian.ro

11 Dec, 2008

Astupă groapa cu telejurnalul

Posted by: Sibian.ro In: Cei 17 ani de la scoala|De-ale mele|Hai sa emigram|Romani in Romania|Sibiu

Săptămâna trecută:
Era să-mi dau duhu. Pe bune.  Urcam cu pejouu pe Calea Poplacii cu gândul ce-stiu-io-unde, dar cuminţel pe banda mea, când ţuşti de pe-o dugheană, îmi sare-un matizoi în faţă, când visam mai bine. Nenea ală care mirosea tot timpul a  băutură – prima zi la creşă – cornete prin grâu – gloanţe prin curte la grădiniţă – uniforma prin fleaşca din curtea şcolii – pescuit pe Olt – fotbal la liceu – counter la facultate – ziua de sâmbătă – mi-au flashu-it rapid prin faţa ochişorilor şi-am tras tare dreapta făr să zgărâi vreun pic vre-un mijloc e transport. Ală era nebun, o sărit în faţa mea făr să se uite măcar! L-am înjurat vreo săptămână, gândindu-mă că din cauza lui, nimeni din familia mea nu ajungea vreodată pe TV eveniment !!!


Ieri
:
Ieri pe seară mă-ntorceam ceva mai liniştit de la scârbici, tot pe aceeaşi blestemată de stradă, când ţuşti, îmi sare-n faţă ditamai groapa.  Trag tare dreaptă, intrând pe contrasens, mai-mai să intru într-unu care venea cuminte pe banda lui. Noroc că m-a evitat în ultimul moment.


Aseară
:
Îl chem pe taica-meo să vadă ca, la jurnalul de la Realitatea Sibiu, pe lângă poveşti lacrimogene, gen pro+tv+emmy, apăruse la tv fix groapa cu care m-am întâlnit eu cu o zi în urmă. Zic, uite taica-meo, asta-i groapa, e celebră. Cică săpaseră nişte francezi (why? because they’re french) şi acum tot ei francezii tb să o şi astupe. Da de fapt ei o astupaseră, da cineva o furat pietrişul – probabil vântu. Parcă văd ca o sa fure şi groapa acum.

Azi-dimineaţă:
La -5 grade cât era azi pe la 11 7:30, când veneam eu la birou, o gaşkă de muncitori îşi făceau de lucru cu subiectul explicat mai sus.

Şi să vă mai aud că ziceţi că jurnaliştii aştia nu-s buni la nimic. Drept îi că n-ar fi pus şi ei mâna la o meserie adevărată, de exemplu să astupe groapa. Au măsurat-o latitudinal şi longitudinal, au pozat-o, au filmat-o, au pudrat-o să dea bine pe sticlă. Da atât.

1 Response to "Astupă groapa cu telejurnalul"

1 | Mihai

December 29th, 2008 at 1:12 pm

Avatar

Asociaţia Română Pentru Protecţia Gropilor Stradale Autohtone, al cărui preşedinte am onoarea să fiu, doreşte să vă mulţumească pentru interesul acordat acestui subiect important şi vă prezintă pe scurt obiectivele noastre principale:
o Promovarea investiţiilor autohtone gropale
o Prezervarea tezaurului naţional în folosul generaţiilor viitoare.

Faptul că până şi acest domeniu important de activitate a ajuns în mare măsură pe mâna străinilor îl considerăm pur şi simplu revoltător.
Linkul alăturat vă poate convinge de capacitatea noastră de a face faţă oricărei competiţii.

Cu deosebită stimă
M.L

Anexăm
http://paulmelian.de/blog/?p=24

Comentariu de la