Sibian.ro

11 Jan, 2009

Prietenii vechi ai României

Posted by: Sibian.ro In: Hai sa emigram|Politica|Romani in Romania

Orice s-ar spune despre micul Boc, guvernul Băsescu I şi-a început mandatul cu o măsură, care dacă va fi aplicată corect, ar putea însemna o mare schimbare la nivelu întregii societăţi româneşti: ordonanţa împotriva cumulării pensiei cu salariul. Sau în buna tradiţie, ar putea să fie un big fâââs.

Contaţi pe un prieten vechi!

Uite, să-l luăm pe Constantin Simirad, Preşedintele Consiliului Judeţean la Iaşi, unul dintre cele mai mari oraşe ale ţării. O foncţie babană aş observa, cu “responsabilităţi” şi beneficii pe măsură. Fost primar al Iaşiului, mare ambasador în Cuba (asta pare a fi o excelentă recomandare pt. funcţia respectivă), băiat de notă 10, cosmonaut, campion de miuţă, om cu frica lu Dumnezeu, îşi face campanie şi îi roagă pe alegători să “conteze pe un prieten vechi”. Şi pentru că alegătorii sunt foarte sensibili la oameni cu părul alb, îl mai şi aleg.

Bun, vine ordonanţa Bocuţului şi ce face d-l preşedinte? Păi ştiţi că de fapt “la stresul pe care îl ai în această funcţie, remuneraţia este extrem de mică”. Remuneraţia, după buget, adică 4800 de lei. Mai bine o pensie mică dar sigură de ministru plenipotenţiar. Cât depsre alegători? Ia mai dă-i şi-n măsa. Are şi domn` ambasador vreo câteva guri de hrănit acasă, şi încă câteva în Cuba. Ce-o să facă ,să-i lase să moară de foame?

Dac-avem noroc, la fel o să zică şi o groază de universitari ramoliţi, doctori miopi, generali fandosiţi şi poate în câţiva ani o să scapăm (dacă avem mare noroc, recunosc) de generaţiile de doctoranzi frustraţi din universităţi şi absolvenţi de medicină care lucrează la raionul de legume proaspete.  Sigur Stela şi Arşinel ar putea ieşi la pensie, dar toate masurile de reformă au şi victime colaterale. Oare Iliescu mai are voie să cumuleze funcţia de pensionar cu cea de neo-comunist cu faţă umană?

Dacă numai o criză ne poate face să cernem grâul de neghină, fie!

1 Response to "Prietenii vechi ai României"

1 | Sery

January 12th, 2009 at 10:24 am

Avatar

Acu-i acu, au c..ie sau ba? Masura este una care trebuia luata de cativa ani buni. Dupa ce ca max. 4 mil. sunt cei care ii tin pe restul de 16 (deci, un sfert munceste, restul copii, pensionari, si bugetari, asti din urma sunt si cei mai multi de fapt) mai facem si scandal social pe tema asta. Ca bine zici cu victimele colaterale, dar s-a dat si solutia: alte forme de remuneratie, nu de la buget. Artistii sunt, ca intotdeauna deosebiti, corect, sunt valori incontestabile. Ei zic ca munceste pana n-or mai avea suflu…si-atunci pentru ce le trebuie pensie? Ar putea sa se echivaleze punctul de pensie (caci dupa acesta se calculeaza venitul acesta) si integrat in salar, ca atatea alte sporuri (de sforait, de excelenta, de merit, de vechime) care-i problema?

Comentariu de la