Sibian.ro

16 Oct, 2009

LEAPSA: PREZIDENTIALE 2014, cine vor fi actorii?

Posted by: Sibian.ro In: Politica|Sibienii cuceresc lumea

Am primit leapsa de la Razvan şi cum e cu previziuni de mama omida, ma bag cu plăcere.

Aşadar în România mea a anului 2014 (aia pe care o prevăd, nu aia pe care mi-o doresc), Traian Băsescu va fi preşedintele liniştit la ultimul mandat. Din poziţia asta de ţar, alpha-Băsescu îşi va dori un moştenitor, pe care îl va sprijini într-un mod similar cum îşi apără azi propriul tron. Aşadar un Medvedev: va fi deci un tânăr, cu percepţie de reformist şi intelectual dar în realitate bine ancorat politic. Un Lucian Croitoru, poate Corina Alexandrina Gătej sau Andreea Vass. O femeie candidat puternic la prezidentialele din 2014 nu m-ar mira deloc şi cu atât mai puţin susţinut de T.B.

După ce va pierde prezidenţialele PSD-ul va suferi un nou şoc, Geoană va fi îndepărtat şi fracţiunea care s-a opus intrării la guvernare (Mazăre & Co) va prelua puterea. Probabil că partidul se va rupe în două, şi mă aştept sa văd un nou partid important în România lui 2014 alcătuit din resturi de PSD (aripa care nu se va alia baronilor locali) şi PDL (aripa care nu va mai suporta dictatură lui Băsescu). De aici am putea avea un candidat în persoana lui Cristian Diaconescu.

Oprescu mă aştept să fie îngropat de un nou insucces la alegeri (dacă va ajunge până acolo) + dezamăgirea iminentă după mandatul la capitală.

Văd un candidat Klaus Johannis sprijinit de PNL şi minorităţi. Ar putea fi primul an în care UDMR-ul nu va mai avea propriul candidat la preşedenţie.

Isărescu şi Ţiriac nu vor candida.

Am mai putea vedea şi ceva excentricităţi:

– un partid important de extremă dreaptă care ar putea produce un candidat gen Dan Puric sau pe cineva din mediul de afaceri ….ortodox.

– un candidat independent Bogdan Olteanu, fără şanse reale însă.

Dau mai departe la Flaviu. Ce lista lunga am scos din mine.

3 Responses to "LEAPSA: PREZIDENTIALE 2014, cine vor fi actorii?"

2 | Marius

November 12th, 2009 at 5:02 pm

Avatar

Parerea mea este ca esti bolnav, la cap.Punct

3 | Sibian.ro

November 12th, 2009 at 5:15 pm

Avatar

Salut Cristi,

Vezi ca ti-e virusat site-ul ala cu cartile ..

Comentariu de la