Sibian.ro

11 May, 2012

Domne’ sunt un om ocupat!

Posted by: Sibian.ro In: Antropologhia|De-ale mele|Foto|Politica

Nu mă chema la bere, nu mă deranja cu discuţii mărunte, nu vin la fotbal. Dacă ai ceva să-mi comunici, măsoară-ţi bine cuvintele, timpul e foarte preţios şi nu poate fi pierdut cu orice banalităţi.

Vă mărturisesc că de ceva vreme lucrez la nişte chestii al naibii de importante, am nişte proiecte, sunt implicat în nişte iniţiative, lucruri aşa de serioase că nici n-aş sti de unde să încep să le explic. Sunt aşa de ocupat încât dacă m-ar suna Obama, ar trebui să aştepte 2 ore până termin de vorbit alte chestii mai importante. Programul îmi e minuţios împărţit: mă trezesc cu noaptea-n cap, câteodata chiar mai devreme de 9; nu mai fac băi cu spumă în cadă, doar duşuri scurte;  când merg la bancă nu mai fac conversaţie cu tipa de la ghişeu, aşa cum s-ar cuveni. Şi cam peste tot, alerg. Timpul astă e un tiran!

Astă seară mi-am rupt de la gură nişte secunde preţioase să-l ascult pe profetul meu preferat, domnul europarlamentar George Becali, şi mi-a zburat mintea, dacă mi se permite, spre fizica cuantica. Oh da, fizica cuantică, cea mai facilă armă a filosofului de carafă – cine n-a folosit-o măcar o dată într-o dezbatere cu un tovaraş în cramă, nu se numeşte că e liber cugetător.

Şi-mi zic, uite bă, tu eşti un om ocupat aşa, toată ziua stânga dreapta, te-nvârţi, te-agiţi ca sifonul, n-ai timp de nimic. Şi aşa trec pe lângă tine, finale, festivaluri, guverne peste guverne, stânga-dreapta, dreapta-stânga. Ceva e clar, dacă tot timpul ai ceva de făcut nu mai apuci să şi vezi ce se întâmplă în jurul tău. Uite la bietul Băse, el cum e ocupat toată ziua cu ţară şi Udrea şi cu alea, nu mai vede că fică-sa aia mică i-o tută sau că Micul Titulescu s-a făcut mare.

Tadaaaam! iată şi revelaţia: nu poţi fi în acelaşi timp şi spectator şi actor, sau mă rog jucător. Nu mă întrebaţi cum se leagă asta cu fizica cuantică, pentru că sincer nu aveţi cunoştinţele ştiinţifice necesare să avem această conversaţie.

De aproape 5 ani îmi bat capul, fără prea mare succes să scot un proiect din pozele făcute la fotbal, cu cea mai tare echipă din Sibiu, Creativii. Cu o mână pe declanşator şi un picior în teren, reuşesc performanţa să joc fotbal ca un fotograf şi să pozez ca un fotbalist. Amicul Adi prezent şi el la un meci, a făcut poza asta, pe care aş  fi vrut să o fac eu. Omul n-are nicio vină, dar între noi fie vorba, poza mai mult îmi aparţine mie decât lui: e subiectul meu, echipa mea, aparatul meu, curu’ meu.

5 Responses to "Domne’ sunt un om ocupat!"

1 | acelasi de dincolo de net

May 11th, 2012 at 2:40 am

Avatar

gata! mi-a explodat creierul citind articolul :)))

2 | F

May 11th, 2012 at 7:43 am

Avatar

Deci nu poti fi si ion si observator cuantic simultan… decat poate in universuri paralelel. hmm. Totusi mi-am gasit timp sa si citesc sa si comentez. Daca Becali e profetul, zeul e fotbalul si tu faci matanii…

3 | F | 2

May 12th, 2012 at 9:24 am

Avatar

ion este un observator fin prin excelenta, pentru cine nu stie deja. si e si gheorghe in acelasi timp :P

4 | F | 2

May 12th, 2012 at 9:33 am

Avatar

da, omul contemporan este cuantic: maratonist fotograf programator blogger organizator fotbalist prieten sot amant tata antreprenor … ups! stai ca ajung sa scriu si despre mine… iaics!

CuanticMan needs BionicMan ASAP !!!

5 | Service GSM

April 22nd, 2017 at 10:02 am

Avatar

putem spune ca e putin cam exagerat

Comentariu de la