Sibian.ro

10 Aug, 2009

Despre sinuciderea Cotidianului

Posted by: Sibian.ro In: Hai sa emigram|Politica

Câteodată sentimentul e că se apropie un nou sfârşit al lumii. O lume care la un moment dat prin 2004 părea să se nască cumva.

N-am apucat să scriu încă nimic despre scandalul numirii lui  Corenel Nistorescu la şefia Cotidianului, pentru că, într-un fel aştept încă să apară de undeva din boscheţi Viorel Gaiţă şi să zică “zâmbiţi, sunteţi la camera ascunsă”.

Cotidianul a fost pentru mulţi ani singurul ziar zis quality pe care am putut să-l citesc cu încredere în ultimii ani, care a reuşit să strângă un număr impresionant de jurnalişti cu nume a  căror expresie a fost la un moment dat acea minunată emisiune “feţele Cotidianului”. Diferenţele lor de vârstă şi experienţă creau un coktail savuros, de la frustrările lui Turcescu, la erudiţia lui Hurezeanu şi până la limbajul buruienos al lui Dinescu. În general cam toţi oamenii de calitate de pe-acolo şi-au cam luat talpăşiţa forţaţi sau de bună voie: Ioan T Morar, Isodor, Simona Tache si altii care vor urma …

Cum arată cotidianul lui Nistorescu? AŞA:

http://www.cotidianul.ro/mircea_mihaies_ntre_suturi_si_limbi_pe_bani-94719.html

“Când era un ziarist rupt în fund, îl călca în picioare pe primarul Traian Băsescu. De când a fost numit vicepreşedinte la Institutul Cultural Român, Mircea Mihăieş îl linge pe preşedinte de dimineaţa până seara.”

Nesemnat

ne ducem dracului cu totul

1 Response to "Despre sinuciderea Cotidianului"

1 | fcb

August 10th, 2009 at 8:02 pm

Avatar

si totusi istoria se repeta, pe la inceputuri ion ratiu cel care a fondat ziarul, ca sa-l salveze de la faliment l-a pus pe dan diaconescu director.

Comentariu de la