Sibian.ro

15 Sep, 2009

Toamna independentilor II

Posted by: Sibian.ro In: Megaloromania|Onlineotopia|Politica

Modelul 2000, cu Isărescu şi Stolojan pavând drumul pentru Vadim şi Iliescu ar trebui să fie caz de manual pentru toţi consultanţii marilor partide. Dar ce vorbesc? Câţi or mai fi fost la fel înainte …

Ziua şi independentul. Deşi nu au mai rămas decât ceva mai mult de 2 luni până la alegerile prezidenţiale, în fiecare zi apare câte un nou candidat independent, scos din joben, pe acelaşi model şi cu aceleaşi texte, de zici că s-a făcut o matriţă şi fabrica de independenţi nu mai conteneşte să-i arunce pe Internet.

Nu numai că e stupid să crezi ca poţi ajunge preşedintele unei ţări, având la dispoziţie mai puţin de 2 luni de campanie, şi cu resurse financiare extrem de limitate, dar părerea mea este că e şi e şi dovadă de rea intenţie. Să mă explic: trebuie să trăieşti într-o lume complet paralelă să nu fi auzit despre excesul de candidaţi independenţi şi pseudo-independenţi care o să ne inunde buletinele de vot în toamnă. Şansa independentului de toamnă, era un singură: 1 independent, mare şi tare. Ce se va întâmpla e la mintea  cocoşului:

– cei 70% nu se vor prezenta la vot, pentru că sunt suficienţi de inteligenţi să realizeze fiascoul;

– procentul mic al celor care vor fi convinşi să meargă la vot (din cei care nu ar fi mers în mod tradiţional) va fi împărţit de mai mulţi independenţi;

– candidaţii partidelor mari (PSD şi PDL) vor lua grosul voturilor şi vor merge în turul 2, unde vor fi (vag) arbitraţi de PNL şi UDMR.

Să nu uit, iată independentul (misterios) al zilei:

– http://www.presedinteindependent.ro/

– “un om dintre oameni pentru oameni”

– “am intemeiat cateva companii care au avut varfuri de glorie, dar si caderi. Am castigat, dar am si pierdut, insa, inainte de bani, am acumulat in ritm continuu experienta.”

– “puterea celor 70%”

– “apel catre elite”

Suna familiar?

7 Responses to "Toamna independentilor II"

1 | fcb

September 16th, 2009 at 10:05 am

Avatar

tine minte trei cuvinte, klaus iohannis presedinte (-n 20xx)

2 | El Ciu

September 16th, 2009 at 2:12 pm

Avatar

Eu unul nu m-as grabi sa-l scot pe Crin Antonescu din ecuatia pentru turul doi. Daca se va mobiliza o parte din electoratul ‘absent’ de pana acum, ma indoiesc ca nu va avea sanse mari la presidintie.

3 | Mihai Petre

September 16th, 2009 at 2:12 pm

Avatar

Amintrat si eu pe site-ul ala care promoveaza un presedinte independent dar, oricat am cautat, nu am gasit care e numele lui. Oare asa va di trecut si pe buletinul de vot: Candidat Presedinte independent?

4 | akmon86

September 16th, 2009 at 2:40 pm

Avatar

Cred ca alegerea lui Crin Antonescu reprezinta o sansa ptr Romania pe care nu ne permitem s-o ratam. Nu vreau sa spun ca e perfect, dar uitati-va la contracandidatii sai. Sunt atat de corupti de mirajul puterii incat au pierdut orice legatura cu realitatea. De prea multe ori ne-a parut rau de cei pe care i-am ales. Macar acum sa alegem cu cap

5 | Paula

September 16th, 2009 at 3:56 pm

Avatar

Alegerea lui Crin Antonescu este cea mai inteleapta. Crin Antonescu reprezinta o sansa pentru Romania, un viitor mai bun!

6 | Ina

September 16th, 2009 at 10:59 pm

Avatar

Sunt convinsa ca oricati candidati ar fi, niciunul nu ar ajunge la valoarea lui Crin Antonescu. Este singurul candidat cinstit, corect. De ce am rata sansa sa avem un asemenea presedinte ca si Crin? Sa traim iar intr-o tara furata si corupta de clasa politica?….

7 | Alex

September 17th, 2009 at 12:36 am

Avatar

Crin Antonescu ajunge in turul doi, de fapt aceasta este marea provocare pentru el sa ajunga in turul doi, si asta o va face doar prin convingerea celor nehotarati!
Cat despre acesti independeti…ei sunt plasati de unul, altul ca sa mai “fure” niste voturi de la cei mai mari!

Comentariu de la