Sibian.ro

15 Sep, 2009

Site-ul independent de (pre) campanie

Posted by: Sibian.ro In: Media & Publicitate|Onlineotopia|Politica

Pe lângă reclamele TV destul de agresive la spunesitu.ro, un al doilea proiect de găsire a modelului preşedintelui pierdut, primeşte destul de multă publicitate. Publicitate plătită, care este; follow the money!

Este vorba despre “Agenda preşedintelui“, proiectul Foreign Policy Romania, o publicaţie foarte respectabilă. O publicaţie foarte respectabilă, editată de Adevarul Holding, trustul mogulului liberal, unde mai scriu şi Adrian Cioroianu şi Bogdan Baltazar. Nu e greu de bănuit cu a cui “agendă” va semăna această agendă prezidenţială.

Bun, să facem însă un pas în spate, înainte să aruncăm cu mocirlă în orice proiect de bună credinţă – şi proiectul celor de la FP are toate şansele să fie exact asta. În toate marile democraţii ale lumii, presa este partizană politic. În SUA se cunoasc foarte bine care sunt publicaţiile republicanilor şi care ale democraţilor. Acelaşi lucru este valabil şi în Franţa sau Marea Britanie. Care să fie atunci problema în România?

În presa noastră (cu câteva excepţii) nu există o asumare pe faţă a simpatiilor politice. Publicaţiile şi proiectele de genul celui amintit mai sus, joaca cartea imparţialităţii încercând se inducă în eroare cititorii mai puţin la curent cu dedesubturile acţionariatelor diverse instituţii media. E cartea falsului independent.

Vorba lui Vântu: “apăraţi-vă statul!”.

1 Response to "Site-ul independent de (pre) campanie"

1 | fcb

September 16th, 2009 at 10:03 am

Avatar

bai, am citit o carte foarte misto despre politica, daca gasesti sa pui mana ne-a-pa-rat. vital chiar.

daniel barbu – politica pentru barbari

Comentariu de la