Sibian.ro

29 Jul, 2009

Prin parteneriatul cu Yahoo, Bing devine un competitor real pentru Google

Posted by: Sibian.ro In: Onlineotopia

Fără exagerări prea mari, ştirea de astăzi prin care se confirmă parteneriatul dintre Bing (Microsoft) şi Yahoo, ar trebui să ne schimbe viaţa. Nu azi sau mîine neapărat, dar aşa pe termen lung – sau cel puţin aşa e promisiunea, declaraţia: de astăzi nu mai există un singur mare jucător pe piaţa motoarelor de căutare, Yahoo Search va fi “powered by Bing”.

Ca să fiu sincer, dacă stau să mă gândesc bine, de când folosesc internetul nu am folosit niciodată Yahoo Search pentru a găsi ceva, şi cu atât mai puţin MSN Search, cenuşa din care a răsărit Bing. La un moment dat, cineva mi-a pus Google în braţe (foloseam Altavista) şi de-atunci chiar n-am simţit nevoia să-l schimb şi nici nu cred că o voi face în timpul imediat următor. Deci, aş zice că proiectul Bing-Yahoo va avea un succes foarte limitat. Probabil Microsoft va avea de câştigat cel mai mult, furând din baza de utilizatori Yahoo, atâţia câţi mai sunt. Motivul e simplu: sunt două companii care nu au înţeles niciodată utilizatorul şi nici nu par că vor să o facă. De altfel de curând Yahoo a închis şi unul dintre puţinele servicii pe care le foloseam, Yahoo 360.

Probabil amnezicii din conducerea Yahoo, au uitat cum au ajutat la creaţia mitului Google, arborând până în 2004 sloganul “powered by Google”. Acum bănuiesc că vor să dispară de tot şi să mai dea o parte din notorietate rămasă celor de la Microsoft care probabil au profitat de situaţia dezastruoasă în care se află compania – de altfel unul dintre pionierii www-ului. Dar ce mai poţi spune, când Lycos se vinde unor români?

În declaraţia CEO-ului Yahoo se simte o fină ironie: “As a result of the deal, Microsoft, which has great technologists and deep pockets, will have the scale to bring users faster, more useful and more personally relevant search.”

No Responses to "Prin parteneriatul cu Yahoo, Bing devine un competitor real pentru Google"

Comentariu de la