Sibian.ro

01 Jan, 2009

Masoneria română online

Posted by: Sibian.ro In: Antropologhia|Ciudatopedia wiki|Onlineotopia|Romani in Romania

Libertate, Dreptate, Frăţie mă Buzaaa măăă

“Libertate, Dreptate, Frăţie  mă Buzaaa măăă”

Din ciclul Klaus Johannis prim-minstrul României, cum e vremea de-mpărţeală de funcţii în comitete comiţii şi agenţii, invariabil apare în discuţie fantoma pericolului masonic şi a reprezentării în structurile puterii a acestei forme organizate de ieşit la bere cu băieţii. Pe mine sincer mă cam depăşesc mega-conspiraţiile astea, dar hey, poate de asta nu sunt prefect sau directorul vreunei mari societăţi cu capital de stat. Încă.

În orice caz nu cred că ar fi prea târziu, la urma urmei îndeplinesc vârsta legală, şi asta e primul pas. Să căutăm dară un formular de înregistrare, ceva … un newsletter cu sfaturi pentru tinerii aspiranţi poate?

Din start eşti pus în făţa unei dileme – pătrunderea în orice organizaţie secretă presupune încercări prin care aspirantul trebuie să treacă pentru a demonstra că e demn de această onoare.

În România francmasoneria este organizată sub trei obedienţe: Marea Lojă Naţională din România, Marea Lojă Naţionala a României şi Marele Orient al României, minoritar, precum şi alte câteva obedienţe mai mici, printre care unele, deschise şi femeilor (de exemplu Dreptul Uman din România). De notat că nu toate aceste obedienţe se recunosc reciproc. [sursa]

Mă aflu într-un moment al existenţei mele când am impresia că avansul tehnologiei, dar şi a cercetarilor arheologice ne oferă o imagine complet demitizată a lumii în care trăim şi a istoriei umanităţii. Adică, uite, cam ştim ce e cu piramidele alea, cine le-o făcut, care-i treaba cu cercurile din lanurile de grâu şi că Atlantida a fost o invenţie a lui Platon. Sigur MacGyver nu este complet de-acord. Dar ce vroiam să zic e că, parcă a dispărut tot misterul, toate enigmele care trebuiau dezlegate, toate ghicitorile care trebuiau rezolvate. Se pare că m-am înşelat încă o dată.

La http://www.mlnar.ro/ se găseşte site-ul Marii Loje Nationale A Romaniei cu A mare, locul în care mi-am început căutarea unui formular pentru înscrierea în masoneria română. Eşti întâmpinat cu un ecran alb şi majoritatea probabil renunţă la punctul astă – este cred a doua încercare care trebuie trecută. Totuşi, am zis să nu dezarmez aşa de uşor, mi-am luat inima-n dinţi şi am încercat să privesc în spatele aparenţelor – sursa paginii. Surpriză totală! Codul paginii e plin de informaţii, cam prea multe pentru cât pot eu să procesez, dar vă împărtăşesc atâta cât minte mea de webdesiger a putut înţelege.

– pentru construcţia acestui site de un alb imaculat, s-au folosit tot felul de tehnologii: drupal, jquery, lightbox, rss etc

– site-ul a fost făcut de un Doctor

<meta name="author" content="Dr. Catalin Florian Radut" />

– sunt codate tot felul de mesaje care ar trebui să te introducă pas cu pas în tainele masoneriei

Welcome to your new Drupal website!Please follow these steps to set up and start using your website: Configure your website Once logged in, visit the administration section, where you can customize and configure all aspects of your website. Enable additional functionality Next, visit the module list and enable features which suit your specific needs. You can find additional modules in the …

– pagina a fost ultima oară actualizată … azi

Copyright © 2006-2009 National Grand Lodge of Romania

– pagina contine reclame subliminale de Google, ceea ce mă face să cred că-s pe felie (Google şi masonii vreau să zic)

<script type="text/javascript">
<!--
google_ad_client = "pub-8936583700022135";
/* 300x250, created 12/07/08 */
google_ad_slot = "5175032884";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Cam asta e tot ce-am reuşit … până la urmă nu am găsit formularul, care se pare e un secret la fel de bine păstrat ca şi locaţia Sfântului Graal.

Alte lucruri interesante pe care le-am mai aflat cu această ocazie:

– 10 % dintre toţi masonii notabili din istorie sunt (au fost) din România!

– Samuel von Brukenthal a fost unul dintre ei.

Ce-aş mai vreau să aflu:

– Oare cum s-o plăti un post de webdesigner în masonerie?
– Există posturi libere? E cu admitere, interviu, sau concurs de dosare?

7 Responses to "Masoneria română online"

1 | andrei

January 26th, 2009 at 8:14 pm

Avatar

am intrat si eu p site-ul mlnar….imi apare pagina alba(dupa cum ai relatat tu mai sus)…ce trebuie sa fac sa vad continutul ei?

2 | Sibian.ro

January 26th, 2009 at 8:43 pm

Avatar

Da-i View Source la browser.

3 | andrei

January 27th, 2009 at 12:44 pm

Avatar

am procedat exact cum mi-ai indicat tu…si imi apare..(exemplu: <script type…….etc..)..eu vreau sa vad pagina “normala”….am incercat sa o deschid si prin opera,firefox,internet explorer…si acelasi rezultat…

4 | revan

June 30th, 2009 at 9:15 am

Avatar

Daca vrei sa vezi cat de cat normal pagina, procedeaza in felul urmator:
1. deschide wordpad si minimalizeaza-l
2. in browser, cu pagina respectiva deschisa, apasa CTRL+A apoi CTRL+C (adica selectezi tot si copiezi)
3. adu la “normal” wordpad si apasa CTRL+V (paste)

Vei vedea acum mai clar.

5 | fcb

October 26th, 2009 at 3:15 pm

Avatar

“Din ciclul Klaus Johannis prim-minstrul României, […]” ia uite de unde sare oracolul, de unde nici nu te astepti.

6 | Phoenix

March 22nd, 2011 at 3:29 am

Avatar

Acum site-ul poate fi vizitat fara probleme. Ceeace a fost interpretat, la momentul articolului, ca fiind secret si “de ne patruns”, a fost doar un moment generat de probleme tehnice, asa ca site-ul poate fi acum vizitat, la aceeasi adresa, http://www.mlnar.ro .

Marele secret este ca … nu este nici un secret !

7 | Max

July 3rd, 2011 at 11:32 am

Avatar

Buna, daca doresti sa vb despre masonerie…astept!

Comentariu de la

Despre

Asa cum se vede din Sibiu, de la etajul 2, noaptea tarziu.