Sibian.ro

29 Oct, 2008

Mă-ntind şi-ating stelele. De gheaţă

Posted by: Sibian.ro In: Antropologhia|Onlineotopia

Chestia e că, de când avem poza cu bolul astă albastru, internet si avioane, totul e al naibii de mic si la-ndemână. Când citeam pe Jules Verne, câţi dintre noi nu şi-au imaginat să călătorească cu Paganel prin Patagonia,  ştiind în secret că n-o vor putea face niciodată. Făceam zilele astea un exerciţiu de imaginaţie: îţi poţi propune ceva complet ieşit din comun, cum ar fi să ajungi la Polul Sud, şi chiar ai putea să te duci!

Pai cam cât de realizabilă e toată treba? De ex Voyage Travel oferă excursii din Londra la Polul Sud pe la $45.000. La astea trebuie să mai adăugaţi banii de buzunar, banii de franzele pentru sandwichuri + biletul low-cost Cluj-Londra (sub 100$). Bine, nu aş recomanda chiar acum în mijlocul crizei financiare globale cauzate de învăţătorii şi institutorii din România, voi să vă lafăiţi în excursii din astea. Ar fi chiar lipsă de bun simţ. Acum e momentul să strângem cureaua, să nu mai cumpărăm lapte care se strică prin frigider şi să stingem televizorul când ieşim din cameră. Definitiv.

Nu au multe excursii aştia de la Voyage Travel. Imediat următoarea după asta la pol, e o expediţie de trekuit mamifere iarna prin zapadă pe lângă Şeica Nouă: lupi, râşi vidre, din astea. Nici nu e scumpă dacă mă gandesc bine, vreo 3000 de lire de căciulă, cu transport, cazare tot ce trebe, parcă mai bine ca la pol. La asta mai adaugaţi biletele low cost pe Cluj-Londra si banii de franzele. Bine şi n-ar strica nişte bani puşi de-o parte să mituieşti un ţăran cu moaca expresivă să se lase pozat.

Ah şi uitasem, dăcă totuşi mergeţi la pol, aveţi grijă, că stâlpul ală unde se pozezează toţi fraierii nu e Plopul Sud Geografic. E 300 de m mai încolo.

3 Responses to "Mă-ntind şi-ating stelele. De gheaţă"

1 | alex

October 30th, 2008 at 6:04 pm

Avatar

Americanii de fapt nu au ajuns la Polul Sud,
e totul un fals, care face parte dintr-o conspiratie.

2 | Sibian.ro

October 30th, 2008 at 6:23 pm

Avatar

Asa e, daca te uiti in poza aia de sus, vezi o umbra neagra de cursor de mouse in partea stanga a imaginii? Vezi? Vezi? Asta numesc eu dovada irefutabila.

3 | alex

October 31st, 2008 at 12:31 am

Avatar

a fost filmat de fapt pe luna, ca se vede ca sta nemiscat steagul

Comentariu de la