Sibian.ro

29 Jan, 2009

Despre statui

Posted by: Sibian.ro In: De-ale mele|Onlineotopia

Întotdeauna am crezut că dacă eşti mic şi prost la ceva, mai bine te uiţi la cei mari şi experimentaţi să-ncerci să furi câtă meserie poţi; că e bine să-ţi cauţi mentori în oamenii din jurul tău, în persoane pe care le respecţi şi cărora le respecţi munca. După ce-ai învăţat ce era de învăţat, poţi să te gândeşti să fii şi original să-mpărtăşeşti minunata ta personalitate cu restul umanităţii.

Nu prea cred că a fi blogger, poate fi o profesie. Sigur unii sunt mai buni decât alţii: mânuiesc cuvintele mai bine, scriu mai corect sau au ceva de spus care merită citit. De acceea sunt destul de circumspect când vine vorba de reţete care trebuie urmate pentru atingerea succesului. De fapt vă pot garanta că dacă le veţi urma, nu veţi reuşi. Şi mai clar vă zic, nu veţi aduce nici un ban în casă. Nu vă veţi muta din casa parinţilor şi nici nu vă veţi cupla cu bunoaca de la 2 – nu citeşte bloguri, are alte lucruri mai bune de făcut.

Dar dăcă totuşi aveţi nevoie să ştiţi cum se face, vă încurajez să-l citiţi pe zoso. E cel mai influent blogger român în viaţă, cavalerul creştinătăţii în lupta cu spamul şi una dintre cele mai importante voci din online care evanghelizează crearea de conţinut original, ca soluţie la ieşirea din criza spamologică în care suntem cufundaţi.

Dacă nu aveţi rabdare să citiţi mai multe, vă spun şi eu câteva idei:

NU veţi ajunge nicodată blogger cunoscut punând filmuleţe amuzante de pe youtube sau cu ţâţe. Pur şi simplu nu se face. Şi ţâţele pe blog sunt aşa de anii ’90, nu mai merg deloc în toată chestia asta cu web 2.0

NU vă gândiţi la SEO sau alte soluţii de succes rapid,  în primul rând că nu sunt morale şi apoi nu folosesc la nimic, aduc doar vizitatori de proasta calitate, în general oameni cu maxim 8 clase, cei mai mulţi nişte analfabeţi care dau click-uri la întâmplare pe Google.

NU faceţi greşeli de ortografie, scrieţi în cea mai pură limbă românească. Înjurături moderate sunt acceptate, atâta timp cât contexul le cere şi acestea vin să întărească o părere care deja era beton.

Aveţi în minte mereu legea celor 50-50.  50% din vizitatori cooperează, au 2 mastere şi-un doctorat – ei sunt persoanele cu care te-ai distra la un chef, ei sunt bunoaca cu care ai putea ieşi la o savarină. Pentru ei trebuie să scri. Restul de 50% sunt nişte pitici frustraţi, care vor să se realizeze pe spinarea ta, o adunătură destul de pestriţă de peşti şi prostituate, antreprenori şi vedete de televiziune, bloggeri mai mici, PR-iste şi PR-işti –  pleavă societăţii. Pentru aştia am irosit deja destulă cerneală, nu mai are rost să zic nimic.

Emiteţi păreri pertinente, dacă se poate cât mai diferite de cei din jurul vostru. Ghiţă zice să le mărească pensiile, tu zici să nu le mărească. Popică zice conspiraţie masonică, tu zici constipaţie papală. Nu uitaţi de regula celor 50-50: o să se găsească destui să vă urmeze. Nu lăsaţi nicodată impresia că puneţi ceva în discuţie sau că aveţi incertitudini.  Blogurile nu sunt forumuri de dezbateri, sunt tribune de unde se dă ora exactă şi nu se aude decât ecoul.

Alegeţi-vă inamici cunoscuţi. Gândiţi-vă unde ar fi fost Băsescu fără Năstase? Până la sfârşitul tăvălelii şi fanii lu Nasty au sărit în căruţa lu Băse. Nu există publicitate negativă.

Nu retrageţi niciodată ceva spus (scris), oricât de greşit ar fi şi nu vă cereţi scuze. Dacă treaba se împute, ştergeţi postul nimeni nu-şi va aminti. Numai fătălăii îşi cer scuze şi îşi retrag cuvintele.

Dance…even if you have nowhere to do it but in your own living room.

Tags:

1 Response to "Despre statui"

1 | Mihai

January 29th, 2009 at 11:39 pm

Avatar

ai uitat pe aia cu “raspunde intotdeauna o intrebare cu o alta intrebare” – e dintr-un banc cu evrei, dar da bine ;)

Comentariu de la