Sibian.ro

15 Aug, 2008

Nadia, you’re fired

Posted by: Sibian.ro In: Media & Publicitate|Romani in Romania

Nadia Comaneci este cel mai important brand cu conotatii pozitive atasat Romaniei. Nu l-as mai baga pe Hagi in aceeasi oala, fie si numai pentru ca Nadia nu flegma pe covor si apoi pentru ca pur si simplu nu a fost un sportiv semnificativ in istoria fotbalului mondial.

Ironia face, ca Nadia a fugit la fel ca multi altii, din tara cu care este acum identificata.

Saptamana asta am prins reluarile de la ultima serie (Celebrity) Apprentice pe antena3. Primele serii mi s-au parut misto, dar pe parcurs m-am plictisit de idee. Printre celebritatile chemate de Trump sa faca rating in seria 7, am fost destul de surprins sa o vad si pe Nadia, ceea ce imediat m-a facut sa ma gandesc la 2 chestii:

– Nadia e intr-adevar un simbol in America, care poate face audienta;

– oare o sa fie si niste imagine pozitiva pt. noi? ne iese si noua ceva?

Dupa ce in primul episod, producatorii au reusit cumva sa o ascunda (pur si simplu nu aparea in cadru, nici macar in board room), la sfarsitul episodului 2 Trump o concediaza fara a reusi sa scoata nici un fel de reactie de la ea pe tema asta. Pana la urma trebuie sa recunosc ca a fost o mare dezamagire prezenta asta: Nadia a aparut ramolita, deloc spontana, excesiv de serioasa si nu parea sa fi prins ideea show-ului. Pana la urma a fost foarte romaneasca, pana si engleza o trada – n-ai fi zis ca a locuit aproape 20 de ani in state si ii maritata cu un american. M-a dus cu gandul mai degraba la o mama din asta de pe la noi, obosita, dupa ce-a venit cu plasele de la piata, dupa nopti nedormite din cauza lu barbatu-su care sforaie insuportabil. Oare americanii, sforaie?

Poate am fost prea dur, dar, vorbind despre brandul care valoreaza infinit mai mult decat un tricolor, sau 10 milioane de albume cu “Romania mereu surprinzatoare”, mi-am dat seama ca noi romanii nu suntem foarte pregatiti sa dam piept cu marele spectacol american, chiar daca ne numim Nadia Comaneci, o legenda vie a sportului mondial.

Wiki fact: in sezonul 3 din Lost, anarhistul rus Mihail, are o pisica Nadia, pe care a botezat-o dupa “cel mai mare atlet pe care l-a cunoscut lumea vreodata”.

2 Responses to "Nadia, you’re fired"

1 | Groparu

August 15th, 2008 at 3:44 pm

Avatar

Boooon.

Deci sa o lom asa: astalanta mica, cum o kiama, Monica Bârla… Dean cica face furori sau furouri pe la Hollywood, pe cand Iures, Marcel Iures o dat iama in ceva filme chiar OK in rol de bad guy, ca si Caramitru, de alfel.

Mai aveam ceva nume de actori de marca ce s-au afisat pe Cast-uri de filme americance, si is convins ca or vini si mai multe, ca io zic ca vremurile lu asta, timisoreanu, Weissmuller, au apus si azi sunt sanse mult mai propici pentru nume din Romania (Romania who?)

Da’ in afara de Armand Assante di ce nu le facem noi un beneficiu sa ii angajam acilea pe 60 lei de figuratie pe zi, plus o masa calda? Ca de exemplu nu am vazut la Cluj la teatru nici un actor mai prost ca Adam Sandler.

2 | Sibian.ro

August 15th, 2008 at 4:19 pm

Avatar

Cu Monicutza in rolul de 20 de sec. in Lost + referinta la Nadia, asta-i deja film romanesc, BD in Hawai. Pe Caramitru mi-l amintesc in rolul de Gigi Duru prin ’89 la telvizune de-i suireau gloantzele pe la capatana cand ii ridicau mingea la fileu lu Ilici

Comentariu de la