Sibian.ro

06 Feb, 2010

Pierdut la spate, scurt

Posted by: Sibian.ro In: De-ale mele

Pereţii şi uşa vopsită în alb nu fac decât să adâncească senzaţia că te aflii într-un spaţiu din apropierea judecăţii de apoi (n-aş putea spune precis de ce avem fanteziile ăstea incolore despre viaţa de dincolo, dar ceva mă face sa cred că e legat de locul în care ne-am făcut intrarea pe această lume). Decorul de purgatoriu se completează cu oamenii aşezaţi aparent haotic, pe-o bancuţă mai lungă de lemn şi câteva scaune împrăştiate. Ceva insesizabil iţi produce o stare de siguranţă, iţi dai seama că totul e la locul lui, iar oamenii deşi nu sunt aranjaţi în vreo ordine anume, ştiu, fiecare in parte, care le este randul. Nimeni nu îndrăzneşte să scoată vreo vorbă, condamnaţii îşi asteaptă soarta cu urechile ciulite la zgomotele metalice ce se aud dinspre cei aflaţi pe scaunele înalte de metal.

Din când în când liniştea e ruptă de cei care pleacă trântind fără să vrea uşa grea de fier. Un altul îşi ia locul în faţa oglinzii şi, pentru  20-30 de minute tot ce poate vedea este propria imagine. Vad acolo oameni cu feţele ridate de expresii îngheţate prea mult timp, cu cearcăne mari şi par tot mai puţin. Experienţa e terifiantă, pe cât de purificatoare.

Din când în când cei doi cerberi se angajează în conversaţii despre carnea de porc – românească, nu aia din import – în timp ce în surdină, sau poate chiar asurzitor, se aud acorduri fine de radio eveniment. Fără să-ţi dai seama, pe notele sublime ale lui Cosmin Chelcea, înfăţisarea ţi se schimbă tot mai mult. Găseşti o ultimă urmă de tinereţe în tine, şi ca atunci în prima zi, peretii albi şi usa alba sunt martorii unui nou început.

Le multumeşti cerberilor pentru experianţa catharsică, dai buna ziua celor ce-aşteptă încă încordaţi şi-ţi scoţi scalpul proaspat expus, în vântul de februarie.

6 Responses to "Pierdut la spate, scurt"

1 | fcbl

February 6th, 2010 at 9:57 pm

Avatar

deci ori te-ai casatorit, ori te-ai botezat in vreo secta crestina de-astea (mai) noua

2 | Sibian.ro

February 7th, 2010 at 5:09 pm

Avatar

iti dau un indiciu:nu m-am insurat

3 | alex

February 8th, 2010 at 2:54 pm

Avatar

:)
da..era sa zic ca e in strand pe colt…da acolo nu e nici o bancutza..oricum..20-30 de minute in fata oglinzii facut din foarfeca si nu drept cu masina sunt la mine minute savurate la maxim…si sentimentul de eliberare de la sfarsit cand iesi afara este ceva sublim..
:)
oricum..foarte fain descris…pana la sfarsit nu mi-am dat seama despre ce e vorba!

4 | Viorel

February 8th, 2010 at 11:45 pm

Avatar

si despre artista cu foarfecele nimic, nimic? :)

5 | ciprian mocanu

February 21st, 2010 at 11:20 am

Avatar

stimate domn
se pare ca am nascut din nou controverse pe situl dvs.

eu inteleg ca trebuia sa stergeti acest cont valentin ciprian nicolae dar undeva pe privat ar fi teruiut sa mi fi trimis si mie o instiintare daca am gresit cu ceva ,fara sa fi jignit pe nimeni si fara sa va fi jignit pe dvs.
puteati sa srieti doua randuri in care sa expuneti de ce ati sters un cont dupa parerea mea in care am incercat sa ma apar si sa accept toate bobarnacele cerandu mi scuze inclusiv domnisoarei cu care m-am certat acum sase luni.
eu am fast ieri toata ziua la targul de nunti ghidul miresei si daca vreunul din baietii mei a incercat sa provoace un scandal pe situl dvs as vrea sa mi aduceti la cunostiinta.
nu as vrea sa banui pe cineva (mark hornet) si sa iau niste decizii de care mai incolo sa mi para rau.
nu sunt suparat pe dvs.si aveti tot dreptul la un moment dat eu am fost si amennintat pe privat dar am trecut cu vederea.
in speta cineva s-a luat cu mark la cearta pe contul meu si s-au adus niste injurii la un moment dat privitor la numele acestui baiat.
este posibil sa se fi incis spiritele dar eu nu am stiut si de aceea am si fost surprins cand mi am gasit contul blocat.
as fi vrut sa va telefonez sa discutam si sa mi cer scz in mod oficial daca v-am jignit foarte grav cu ceva vreodata.
din pacate nu aveti numarul pe nici un blog si nu am cum sa iau legatura cu dvs.
va multumesc pentru atentia acordata.
daca doriti sa primiti scuzele mele nr.meu de telefon este 0724356247 .cu stima ciprian mocanu ploiesti

6 | Miju

March 23rd, 2010 at 10:41 am

Avatar

daca vrei un pont pentru tuns meserias, frumos pierdut la spate, dar avand in decor televizorul pus pe U sau Kisstv(in afara de piticii mei cred ca e singura cunostinta care mai lasa televizorul pus pe canalele astea), iti dau un nr. de telefon. Eu ma tund la el de ani de zile, uneori merge doar cu programare, dar nu mi-a dat motive sa plec de la el.
a, da, ieri dimineata, cand am intrat sa ma tund, a trebuit sa astept un pic ca avea pe altcineva pe scaun si a trebuit sa ma uit prin reviste de coafeze, ca la tv urla, uitat, mircea badea. cand mi-a venit randul, era deja benny hill, asa ca am impresia ca sunt tuns in scari …

Comentariu de la